Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Pashalne slike

Čuveni zbor i orkestar, s jednako čuvenim dirigentom iz glavnoga grada predstavi nam one svečane uočnice obilježavanja 10. obljetnice mlade i poletne Varaždinske biskupije, u njezinoj „majci svih crkava“ svojom vrhunskom izvedbom-praizvedbom uistinu snažno, zadivljujuće glazbeno ostvarenje mladoga domaćeg glazbenika maestra Anđelka Igreca: Pashalne slike – oratorij za sole, mješoviti i dječji zbor i orkestar.

Pomno probrane, svetopisamske riječi Staroga i Novoga Zavjeta, ispunjene dramatičnim sadržajem ostvarenja Božjeg spasiteljskog nauma, poredane u logični slijed koji tvori uspjelu cjelinu, ovaj naš hrvatski glazbeni mladac je uspio obući u adekvatne, nadahnute, vrlo dojmljive glazbene oblike, lako, čisto i nevino dohodne do svakog srca, ne ostavljajući ga ravnodušnim, nego ozvučenim vjerodostojnom raščlambom istine od laži, dobrote od zloće, ljubavi od nezahvalnosti i mržnje, vjernosti od izdaje, neprolaznosti i uzvišenosti od ograničenosti i banalnosti, sakralnog od profanog.

Bez ikakve sumnje se ovim najnovijim svojim djelom mo. Igrec već sada nametnuo kao izuzetno nadaren skladatelj vrhunskih sakralnih ostvarenja. Tko mu ne bi zaželio da jedri snažnim jedrima svoje vjere i glazbene nadarenosti još mnogo godina po pučini naše domaće liturgijske i druge sakralne glazbe. Ja mu to od sveg srca želim!

mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki

Ps 9 - Sve kosti svoje
Skladatelj:
Ps 11 - Plač nad Jeruzalemom
Skladatelj:
Ps 12 - Brojalica
Skladatelj:
Ps 14 - Čovjek boli
Skladatelj:
Ps 15 - Sanctus
Skladatelj:
Ps 17 - Večera
Skladatelj:
Ps 18 - Hosana
Skladatelj:
Ps 22 - Sam se ponudio na smrt
Skladatelj:
Ps 24 - Pohvalnica
Skladatelj:
Ps 25 - Epilog
Skladatelj: