Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Note

Zaklone moj, utvrdo moja

U suizdanju Varaždinske biskupije i Kršćanske sadašnjosti objavljena \nje zbirka uglazbljenih psalama Zaklone moj, utvrdo moja, skladatelja i varaždinskog kantora Anđelka Igreca.


Na 50-ak stranica ovoga notnog izdanja nalazi se 36 skladbi koje pokrivaju 40 psalama, a čiju veliku većinu ne nalazimo uglazbljenu u hrvatskome crkvenom kantualnu Pjevajmo Gospodinu pjesmu novu (PGPN). Upravo nedostatak uglazbljenih psalama za liturgijsku godinu ABC bio je poticaj skladatelju da svojim glazbeno-umjetničkim oblikovanjem popuni prazninu koja se crkvenim glazbenicima povremeno otvara tijekom liturgijske godine. Budući da i sAcm djeluje kao aktivni crkveni glazbenik, Anđelko Igrec bio je također u prigodi većinu uglazbljenih psalama aprobirati u crkvenoj sredini u kojoj djeluje.


Skladanjem u responzorijalnom stilu, psalmi su prilagođeni pučkom izvođenju antifona, dok solističke dionice psalama slijede ritam teksta, te neće predstavljati preveliki problem za uvježbanije psalmiste.

Zbirku možete nabaviti u Ordinarijatu Varaždinske biskupije, Kršćanskoj sadašnjosti ili nas kontaktirajte.

OPŠIRNIJE

Saberi nas iz sviju naroda

Saberi nas iz sviju naroda, pjesme štovanja i hvale za susrete i mise s mladima, objavljena 2001. godine, s 21 autorskom pjesmom mo. Anđelka Igreca. Iz nje je uzeto i nekoliko pjesama za slijedeću sličnu pjesmaricu za mlade "Dođi, Gospodine Isuse".

Poslušajte snimke s koncerta na našim stranicama.

OPŠIRNIJE

1