Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Zborovi

Zbor varaždinske katedrale "CHORUS LITURGICUS" Varaždin

Voditelj: Stanko Ilčić

VODI ME
(Glazba: Samuel S. Wesley)

Zbor je osnovan početkom 1987. g. na inicijativu preč. Alojzija Domislovića i dr. Stanka Ilčića. U početku je to bio mali zbor sa 16 do 18 članova, čije je djelovanje bilo vezano uz potrebe Zborne crkve Čazmansko-varaždinskog kaptola (sadašnje katedrale). S povećanjem broja članova, Zbor je proširio i djelokrug rada, tako da svojim pjevanjem ubrzo postaje redoviti sudionik gotovo svih važnijih svečanosti i liturgijskih slavlja u Varaždinu. U suradnji s Caritasom varaždinske regije Zbor osobito radi na širenju kulture liturgijskog pjevanja, prvenstveno odgovarajućim glazbenim sudjelovanjem na samoj liturgiji, ali i samostalnim koncertima sakralne glazbe. Uslijedila su brojna gostovanja u okolici Varaždina, u Međimurju i po drugim dijelovima Hrvatske te u inozemstvu (Austrija, Švicarska, Njemačka). Godine 1997. osnivanjem Varaždinske biskupije te uzdignućem crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na dostojanstvo stolne crkve (katedrale), "Chorus liturgicus" postao je katedralnim zborom, čime je nastupila nova era u njegovom djelovanju, sa svim obvezama, prilikama i mogućnostima ...


 

Mješoviti pjevački zbor župe Sv. Juraj na Bregu

Voditelj: Milovan Horvat

PRAVI PUT
(Tekst i glazba: Milovan Horvat)

Dolazi iz župe u kojoj je crkveno pjevanje desetljetno naslijeđe i u kojoj je slavljenje Boga pjesmom svakodnevica. U zboru pjeva četrdesetak pjevača svih generacija, a sve ih povezuje radost i pjesma u slavljenju Boga.
Zbor svojom pjesmom slavi Boga na nedjeljnim misama, svake godine sudjeluje na festivalima Sv. Cecilije u Varaždinu, a jedan od zapaženijih nastupa ove godine bilo je gostovanje u župama Ciglena i Nevinac u okolici Bjelovara.
Zbor vodi Milovan Horvat, sadašnji orguljaš u župi Sv. Juraj na Bregu.


 

Pjevački mješoviti zbor župe sv. Antuna Padovanskog - Čakovec

Voditelj: Vedrana Fabac
Orgulje: Mladen Magdalenić

AVE VERUM CORPUS
(Glazba: Camille Saint-Saëns)

Župa sv. Antuna Padovanskog je nastala 1999. godine dismembracijom župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu. Župa je mlada pa i njezin mješoviti zbor nema velikog staža. Svega nekoliko godina. Djelomično su to pjevači koji su pjevali godinama u crkvenom mješovitom zboru u staroj župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu. Osnivanjem župe i mješoviti zbor je dobio svoje mjesto i sa tim i oduševljenje i entuzijazam. Zbor nastoji oko lijepog liturgijskog pjevanja i to mu je jedina i najvažnija zadaća. Zbor sudjeluje svake nedjelje i blagdana na župnoj misi u 11 sati i predvodi pjevanje. Uz zborne skladbe uvijek nastojimo staviti i pučke pjesme da svi vjernici mogu što bolje sudjelovati na euharistiji. Uz nedjelje i blagdane zbor dva puta godišnje organizira koncert, o Božiću i uz blagdan sv. Antuna Padovanskoga, zaštitnika župe, a sudjeluje i na smotrama crkvene glazbe.


 

Vokalni sastav "SVJETLOST" župe Sv. Juraj na Bregu

Voditelj: Milovan Horvat

VJERUJEM U TE
(Tekst i glazba: Milovan Horvat)

Vokalni sastav "Svjetlost" dolazi iz župe Sv. Juraj na Bregu iz gornjeg Međimurja, s prekrasnom baroknom crkvom
u kojoj je sviranje i pjevanje tradicija i svakodnevica. Osnovan je prije dvije godine s ciljem okupljanja mladeži u pjesmi i slavljenju Boga. Vokalni sastav pod vodstvom Milovana Horvata sada broji 15 članova. Svoju zahvalnost Bogu na daru kojeg smo od njega primili, dajemo pjevanjem na svetim misama i drugim prigodama u župnoj crkvi i drugdje. Sastav ne propušta sudjelovanje na festivalima Sv. Cecilije u Varaždinu, a ove godine zajedno s mješovitim zborom gostovao je u dvjema župama u okolici Bjelovara. Ovaj sastav prati sve manifestacije koje organizira Caritas župe Sv. Juraj na Bregu.


 

Mješoviti zbor franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja - Varaždin

Voditelj: Ivan Mežnarić

DOĐITE K MENI UMORNI
(Autor nepoznat, obr. Ivan Mežnarić)

U franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu postoji pjevački zbor od davnih vremena. Na žalost, nigdje nema točnog zapisa od kada postoji. Među najstarijim pjevačima i pjevačicama postoji kontinuitet pjevanja više od 50 godina. No, mnogi govore da je to bio ženski zbor koji se 1970. godine formirao u mješoviti zbor.
Pouzdano se zna da je zbor vodio između dva svjetska rata poznati hrvatski skladatelj fra Kamilo Kolb. Taj zbor je kasnije vodio fra Fakundo Fridrich, a dirigent je bio fra Paškal Cvekan. Poslije je zbor vodio poznati crkveni skladatelj i orguljaš fra Pankracije Vupora, zatim Ivica Miklenić, Franjo Jesenović, Petar Kinderić i sada, Ivan Mežnarić.


 

Zbor mladih "IHTHIS" župe svetog Franje Asiškog
iz Velikog Bukovca

Voditeljica zbora: Marija Međimorec

SLIJEPI PROSJAK
(Tekst: vlč. Stjepan Berljak, glazba: Dejan Kordeš)

O zboru:

U našem nas zboru puno ima,
godina nam devet na plećima.

Pokušavamo i sami pisati i skladati,
dobroj se "stvari" ne prestajemo nadati.

Sveti Franjo pjeva s nama,
ima nas i u miru samostana.

Martina je već kod Krista,
al' pjesma nam je svima ista:

Hvalit' ćemo te, Bože, u našem zboru
dok se ne pridružimo anđeoskom koru!

 

Zbor župe sv. Marije Magdalene - Kneginec

Voditeljica: Antonija Bobek

PELIKANE NJEŽNI
(Tekst: sv. Toma Akvinski, glazba: Stocklin)

Župni zbor Sv. Marije Magdalene iz župe Kneginec djeluje u župi već 18 godina. Svi pjevači redovito sudjeluju na nedjeljnim i blagdanskim svetim misama. Probe se održavaju uglavnom jednom tjedno. Svi pjevaju s velikom ljubavlju i otvorena srca. Zbor nastupa u okviru župe te u Zagrebu i Križevcima na susretima Djela Marijina. Voditeljica je od samog osnutka Antonija Bobek.


 

Zbor mladih "AGAPE" iz župe sv. Marije Magdalene - Kneginec

Voditeljica: Tihana Čanjevac

MOJ BOG
(Tekst: Ivana Kolarić, glazba: Aleksandar Bajer
i I. Kolarić, aranžman «Agape»)

Zbor mladih župe sv. Marije Magdalene u Knegincu postoji već 6 godina. Osnovao ga je vlč. Krunoslav Novak, naš nekadašnji župnik. Prije četiri godine dobili smo novoga župnika vlč. Jadranka Benjaka i otada animiramo nedjeljnu svetu misu u pola 10. Zbor je do sada nastupao u Zagrebu, Dubrovniku, Koprivnici i okolnim župama. Nedavno smo izabrali ime Agape za naš zbor jer ističe ono što nam je najbitnije, a to je zajedništvo u Kristu i bratska ljubav koju nastojimo graditi molitvom i pjesmom. Voditeljica zbora je Tihana Čanjevac. U zboru pjeva 15-tak mladih, a od svirača imamo dvije gitare, orgulje, dvije tamburice (bisernicu i brač) te udaraljke. Imamo već i dvije vlastite skladbe koje su nam posebno drage, a prva je posvećena našoj župnoj zaštitnici.


 

Mješoviti zbor župe Sv. Jakoba apostola - Prelog

Voditeljica: Jasminka Pervan

NE BOJ SE
(Tekst: s. Vesna Abramović,
glazba: Miroslav Martinjak)

Mješoviti pjevački zbor župe svetog Jakoba ima neprekinuto djelovanje u posljednjih stotinjak godina. Članovi zbora pretežno su starija populacija ljudi, od kojih neki pjevaju u zboru i pedeset godina. Broj članova kreće se od 30 do 40 pjevača. Repertoar zbora je pretežno duhovnog sadržaja. Posebno se njeguje višeglasno pjevanje. Zbor sudjeluje na svim crkveno-liturgijskim slavljima tokom cijele godine. Potrebno je istaknuti činjenicu da zbor na svom repertoaru od 1920. godine ima pjevanu Muku Isusovu.


 

Solo-popijevka

Valentina Geci, sopran

UČITELJU, DAJ DA PROGLEDAM
(Tekst: fra Trpimir Leko, glazba: Ivan Mežnarić)

 

Djevojački zbor Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva - Đurđevac

Voditeljica: Ivana Jaklin
Klavir: Bernard Dugan
Konge: Davor Sertić

DAJ MI SVOJE BOLI
(Tekst: s. Bogoljuba Cifrek,
glazba: Anđelko Igrec)


Djevojački zbor Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca djeluje petu godinu zaredom kao slobodna aktivnost u školskoj nastavi. Trenutno broji 57 učenica Gimnazije koje redovito dolaze na pjevačke probe tri puta tjedno.
Zbor izvodi pretežno troglasni repertoar - najviše duhovne, ali i svjetovne tematike s naglaskom na „bel canto" stil pjevanje.
Kroz zbor je do danas prošlo oko 190 glazbeno talentiranih djevojaka, koje iza sebe imaju uspješno ostvarenih 50-ak nastupa i oko 140 uvježbanih skladbi.
Zbor pjeva pretežno na školskim, gradskim i crkvenim manifestacijama, dok je od zahtjevnijih projekata izvodio: 3 božićno - novogodišnja koncerta u Đurđevcu i Zagrebu, Mladu Misu vlč. Ivana Cestara u Đurđevcu, koncert u Samoboru i Đurđevcu, te je stalni sudionik smotri zborova u Varaždinu, Križevcima i Koprivnici.
Osnivač i voditeljica zbora je prof. Ivana Jaklin, a glasovirska pratnja prof. Bernard Dugan, dok za veće nastupe zbor surađuje s brojnim instrumentalistima.
Osim što zbor djeluje s ciljem kvalitetnog okupljanja i druženja mladih, glavna ideja je populariziranje zborno - solističkog pjevanja koje je u našoj sredini još uvijek u razvoju, no ipak vrlo pozitivno prihvaćeno, posebno među mladima.

 

Dječji zbor "LAHORI" župe Sv. Ilije proroka - Sv. Ilija

Voditeljica: s. Ksenija Topolovec
Orgulje: Željka Vugrin

GLEDAJ SVJETLO
(Tekst: Niko Bilić, glazba: Goran Kanceljak)

Dječji zbor „LAHORI" župe Sveti Ilija osnovan je 2000.godine. Redovito nastupa na „Zlatnoj harfi" i „Festivalu sv. Cecilije" u varaždinskoj katedrali. Sudjelovao je i na festivalu „Stepinčeve note" u Koprivnici. Nadasve, svojim pjevanjem sudjeluje na nedjeljnim misama, kao i na svim župskim prigodnim proslavama. Trenutno broji 35 članova. Sada će vam otpjevati pjesmu „Gledaj svjetlo" pod vodstvom svoje voditeljice s. Ksenije Topolovec, a uz pratnju Željke Vugrin i Matije Blagusa.


 

Mješoviti zbor "SVETI ILIJA" župe sv. Ilije proroka - Sv. Ilija

Voditeljica: s. Ksenija Topolovec
Orgulje: Željka Vugrin

TEBE TRAŽIM
(Tekst: Ante Mateljan, glazba: Šime Marović)

Župni mješoviti zbor „SVETI ILIJA" svojim pjevanjem podupire liturgijsko-glazbeni život matične župe. Trenutno broji 37 članova. Redovito nastupa na smotri zborova u varaždinskoj Katedrali, a bilježi lijepi broj gostovanja ,po župama, diljem Lijepe naše - od Sv. Martina na Muri, Mariji Bistrici, Beletincu, Jalžabetu, Zajezdi, Sv.Jani, Koprivnici, Zagrebu, pa sve do Supetra na Otoku Braču. Sudjelovao je i na smotri „Hrvatski dani u Slovačkoj" - Devinska Ves, Bratislava. 2005.godine je snimio CD iz svog bogatog pjevačkog repertoara. Dirigentica zbora je s. Ksenija Topolovec, pod čijim će vodstvom izvesti pjesmu „Tebe tražim", uz orguljsku pratnju Željke Vugrin.


 

Župni zbor "MARIJA" iz župe Uznesenja BDM - Močile, Koprivnica

Voditelj: Josip Pankarić

BOŽE, LIJEPO JE BITI TVOJ
(Tekst: Jadranka Nekić, glazba: Josip Pankarić)

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Močile, Koprivnica, osnovana je prije 23 godine ( 1983.), a Župni
zbor „MARIJA" djeluje 12 godina ( 1994.), izvodeći liturgijske pučke, umjetničke i ostale duhovne skladbe na slavu Boga. Prvi zborovođa bio je pokojni svestrani glazbenik Vlado Dolenec, čije djelovanje nastavlja iskusna i dokazana glazbena pedagoginja Marija Jurašin, dok posljednje dvije godine zbor vodi Josip Pankarić.


 

Muška vokalna skupina varaždinske katedrale Varaždin

Voditelj: Anđelko Igrec

PROGLEDAJ
(Tekst i glazba: Anđelko Igrec)

Već nekoliko godina u varaždinskoj se katedrali okuplja muški oktet koji povremeno pjeva u liturgijskim slavljima. 2002. je nastupio i na Varaždinskim baroknim večerima. Od ove godine oblikuje i liturgiju Velike srijede pjevajući tzv. Lamentacije.


 

Zbor mladih "ESHATON" iz Močila

Voditeljica zbora: Martina Evačić

TI ME OZDRAVLJUJEŠ
(Tekst i glazba: Martina Evačić)

Zbor mladih Eshaton osnovan je 2000. godine na inicijativu župnika msgr. Leonarda Markača. Po osnutku se voditeljskog posla prihvatio Vlado Dolenec, poznati koprivnički skladatelj i glazbeni entuzijast, a tu je ulogu s puno ljubavi obavljao sve dok ga Gospodin nije pozvao k sebi. Na mjestu voditeljice danas se nalazi Martina Evačić. Zbor broji 15-ak članova, srednjoškolaca i studenata, a naša druženja ne doživljavamo kao obavezu već nam je želja sve svoje kreativne potencijale usmjeriti višim ciljevima, odnosno onom najvišem i jedinome važnom, Bogu. Naša je misija svojom vlastitom glazbom poručiti čovjeku da ne postoji ništa ljepše i iskrenije od predanja sebe Isusu. U Njemu nalazimo svoj mir i crpimo svoju snagu. Mi ne pišemo pjesme da proslavimo svoje ime i ne odlazimo na festivale da bi ljudi vidjeli nas i čuli za nas, niti da bi čuli nas. Želimo da čujete Onoga koji kroz nas progovara, jer njegova je poruka savršeno jasna i kristalno čista i stoga ga ne potiskujmo, već mu otvorimo svoja srca, jer On je tu, u nama.


 

Župni zbor župe sv. Ladislava i Marije Kraljice
iz Murskog Središća

Voditeljica zbora: Danijela Sabo

AH KAMO DA UTEČEM
(Franz Schubert)

Mješoviti zbor župe sv. Ladislava i Marije Kraljice broji 30 članova različite starosne dobi. Njeguju pučko, zborsko četveroglasno pjevanje te pjesme novijeg vremena. Redovito sudjeluju na misnim slavljima, a temeljitije se pripremaju za važnije blagdane, koncerte te gostovanja u drugim župama. Svake godine sudjeluju na festivalu sv. Cecilije u Varaždinu. Jednom tjedno održavaju se probe na koje pjevači dolaze s velikom odgovornošću i ljubavlju do crkvenog pjevanja.


 

Zbor mladih "DOĐI, SLIJEDI ME!"
župe sv. Ladislava i Marije Kraljice
iz Murskog Središća

Voditeljica zbora: Janja Kontrec

SAMO RECI RIJEČ
(Tekst i glazba: Daniela Sisgoreo-Morsan)

Zbor mladih djeluje godinu i pol, i okuplja oko 40-tak, mladih. Zanimljivo je da u zboru ima dječice od četri godine, i mladih do 34 godine starosti. Okupljamo se redovito na tjednim probama, a cilj mladog zbora je da uz pjesmu i molitvu svima približimo vjeru u našeg Spasitelja. Redovito pjevamo na nedjeljnim svetim misama, idemo pjevat i u druge župe, prijavljujemo se na susrete zborova u Varaždinu, i jednom godišnje imamo koncert povodom sv. Cecilije.


 

Mješoviti zbor župe sv. Leonarda - Goričan

Voditeljice: Vesna Farkaš i Danijela Špoljarić
Orgulje: Margita Hranjec

ISUSE, ISCJELITELJU MOJ
(Tekst: Magdalena Vlah-Hranjec, glazba: Martin Srpak)

Zbor je prošle godine slavio 80 godina djelovanja. Broji oko 30-tak članova. Osnivač zbora i dugogodišnji kantor - skladatelj, dirigent i orguljaš, dugi niz godina bio je Andrija Lesinger rodom iz Goričana. Za veće blagdane u crkvenoj godini pjevamo njegove pjesme. Sudjelujemo na svetoj misi i na svim važnijim događanjima u župi. Raduje nas što možemo pjesmom i zajedničkim druženjem slaviti Gospodina.


 

Zbor mladih "ADONAI" iz župe svetog Josipa,
na Banfici - Varaždin

Voditeljica zbora: Ivana Kolarić

DAJ MI DA PROGLEDAM
(Tekst i glazba: Ivana Kolarić)

Zbor mladih ADONAI župe sv. Josipa na Banfici postoji 6 godina. Vodila ga je prvo s. Anđelka, pa s. Salezija (4 godine), a sada sam ga nepunih tri mjeseca vodi Ivana Kolarić. Zbor je osnovan na incijativu i veliku potporu vlč. župnika Ivana Žmegača. Nakon subotnjih proba zbora mladi se okupljaju u molitvi i druženju na susretu mladih
koji slijedi, a vodi ga župnik. Zbor je do sada nastupao na Zlatnim harfama, u Slavonskom Brodu i po drugim okolnim župama. U zboru pjeva 15-tak mladih i to većinom djevojaka. Od svirača imamo orguljašicu koja studira u Grazu, dva gitarista, dvije violinistice, flautisticu i dvije sviračice na djembama i malom bubnju.


 

Mješoviti zbor župe sv. Nikole - Čakovec

Voditeljica: Marina Grahovec
Orgulje: Dolores Košćak

OZDRAVI ME, BOŽJI SINE
(Tekst: s. Bogoljuba Cifrek, glazba: Anđelko Igrec)

Prema prvim pisanim podacima, zbor djeluje od 1922. godine. Kroz mnoge godine bogate, nadahnute i prekrasne povijesti, izredalo se mnogo zborovođa i još više pjevača. Bilo je oscilacija, kako u kvaliteti izvođenja, tako i u broju pjevača i veličini repertoara, osim u onom najbitnijem: i današnjih preko tridesetak pjevača nastoji svojim pjevanjem na najljepši način slaviti Boga.


 

Predvoditelji pjevanja na misi za mlade
iz župe Sv. Nikole - Varaždin

Voditeljica: Martina Lazar

DA NE OSTANEM PRAH
(tekst i glazba: Jadranko Bobaš)


 

Mješoviti zbor župe sv. Nikole - Koprivnica

Voditeljica: Natalija Imbrišak
Orgulje: Snježana Gregur

ZDRAVO BUDI
(Tekst i glazba: Natalija Imbrišak)

Mješoviti pjevački zbor župe sv. Nikole biskupa u Koprivnici jedan je od triju zborova koji djeluju u toj župi. Uz njega djeluju još i dječji zbor te zbor mladih. Mješoviti zbor čine pjevači amateri koji se redovito skupljaju na svetoj misi nedjeljom u 9 sati i sve blagdane te svojim glasovima veličaju misno slavlje. Također rado izmjenjuju susrete s drugim crkvenim zborovima. U djelovanju zbora značajan je doprinos kako sadašnjeg župnika preč. Blaža Horvata, tako i prijašnjih župnika vlč. Nikole Sertića i vlč. Đure Golubića, koji su bili i skladatelji, te časnih sestara Bosiljke Kasić i Evanđeliste Rajić, koje su bile orguljašice.


 

Vokalna grupa zbora mladih "KRISTOVI GLASNICI" iz župe Uzvišenja sv. Križa, Vratišinec

Voditelj: Stjepan Horvat

ZOVEŠ ME
(Tekst: Petra Zadravec, glazba: Stjepan Horvat)

Ovaj put predstavljamo se u manjem sastavu (9). Redovito pjevamo na nedjeljnim misnim slavljima, a nastupali smo i u susjednim župama, te Čakovcu, Koprivnici, Varaždinu i Sv. Iliji. Nastojimo svojim pjesmama širiti Kristovu radosnu vijest."


 

Dječji pjevački kvintet "HORVAT"
iz župe sv. Juraj na Bregu

Voditeljica zbora: Jelena Horvat

SPASITELJU, KAD ĆEŠ DOĆI?
(Tekst i glazba: Tihomil Horvat)

Dječji pjevački kvintet «Horvat» iz župe Sv. Juraj na Bregu osnovan je 2004. godine i u njemu pjeva četvero braće i sestara: Jelena (1991.), Filip (1993.), Marija (1994.) i Benjamin (1995.), te njihova sestrična Monika Horvat (1992.).
Ovaj mali dječji pjevački sastav najviše pažnje posvećuje višeglasnom a capella pjevanju raznovrsnih skladbi: kanona, dječjih pjesama, crkvenih skladbi i međimurskih pučkih popijevki u obradama za troglasni i četveroglasni dječji zbor. Uz sudjelovanje na liturgijskim slavljima i uz svoje samostalne koncerte ovaj dječji kvintet nastupao je na mnogim priredbama, smotrama, festivalima i kao gost na koncertima u mnogim mjestima svoga lijepog Međimurja, ali i u drugim krajevima Lijepe naše Domovine - u Varaždinu, Koprivnici, Zagrebu i Šibeniku.


 

Mješoviti zbor "ALOJZIJEVCI"
župe bl. Alojzija Stepinca - Koprivnica

Voditeljica: Ivana Jaklin
Orgulje: Bernard Dugan

KAO ŠTO KOŠUTA
(Tekst: Ps 42, glazba: Anđelko Igrec)

Mješoviti pjevački zbor Alojzijevci broji 50 pjevača: 32 ženskih i 18 muških glasova. Dirigentica je prof. Ivana Jaklin, a orguljaši su Alen Kvaternik i prof. Bernard Dugan.
Zbor je osnovan u rujnu 2000. na inicijativu vlč. Krunoslava Pačalata, koji je i bio prvi voditelj zbora. 2002. g. za zborovođu dolazi prof.Ana Pleskalt, koja djeluje u zboru dvije godine. U prosincu 2004. dirigenticom i voditeljicom zbora postaje Ivana Jaklin, profesorica crkvene glazbe i glazbene kulture, koja iako živi u Đurđevcu, poziv crkvenog glazbenika je našla upravo u Župi Bl. Alojzija Stepinca. U početku je zbor brojio oko 11 članova, da bi kroz ovih pet godina okupio i do 50 vjernika pjevača različite životne dobi: od 21 pa čak i do 80 godina starosti!
Na probama (koje se održavaju jednom tjedno) je neizostavan i stalni rad na unapređivanju tehnike pjevanja koja je nužna u savladavanju tehnički zahtjevnijeg repertoara, ali i bitan element u estetski lijepom pjevanju koje je postalo sve prisutnije u hrvatskim crkvama.
Interesantno je što se na repertoaru, nalaze skladbe i na kajkavskom narječju, a poseban akcent se stavlja na autohtone i pučke popijevke koje su se njegovale davno prije u našim krajevima.


 

Dječji zbor "STEPINČEVCI" župe bl. Alojzija Stepinca Koprivnica

Voditelji: Zoran Havaić i Ivana Jaklin

DOLAZIM
(Tekst i glazba: Zoran Havaić)

Dječji zbor Stepinčevci postoji 6 godina, od nastanka župe. Broji 30ak veselih pjevača koji redovito pjevaju na nedjeljnjim Obiteljskim Misama u 10h, te nastupaju na Festivalima Sv. Cecilija, Zlatna Harfa i Stepinčeve note. Trenutno je u pripremi snimanje Cd-a na kojem će autor većine skladbi biti vjeroučitelj Zoran Havaić, koji zajedno s prof. Ivanom Jaklin vodi zbor.


 

Zbor varaždinske katedrale "CHORUS ANGELICUS" Varaždin

Voditelj: Anđelko Igrec

MOLITVA
(Glazba: Franjo Dugan)

Još i prije nego što je postala katedralom, Crkva Uznesenja BDM bila je mjesto gdje su se mnogi okupljali kako bi organiziranim pjevanjem u crkvenom zboru pridonosili liturgijskom slavlju. Od 1999. radom je započeo isprva Zbor mladih Varaždinske katedrale, koji je kasnije nazvan Chorus angelicus. Osim redovitog pjevanja na nedjeljnjoj misi u 11 i svim važnijim liturgijskim slavljima u katedrali, zbor upriličuje koncerte duhovne glazbe u Varaždinu i okolici.Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika