Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Kotoriba - Zlatna harfa 2010...

Susret i  koncert dječjih crkvenih zborova s područja Varaždinske biskupije ove je godine održan u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa i Sedam žalosti BDM u Kotoribi, inače najvećoj crkvi na području Međimurja. Program je započeo pozdravnim riječima i jutarnjom službom riječi koju je predvodio vlč. Pavao Markač, župnik iz Svete Marije koji u župi Kotoriba pomaže bolesnom domaćem župniku vlč. Ljubanu A krabi. Pjevani dio službe riječi predvodio je domaći dječji zbor pod ravnanjem voditeljice Klaudije Vidović.

U koncertnom dijelu programa predstavilo se devet dječjih zborova iz različitih župa: dječji zbor "Lahori" iz župe Sv. Ilija, dječji zbor ''Hosana'' iz župe sv. Josipa na Banfici u Varaždinu, dječji zbor "Stepinčevci" župe bl. Alojzija Stepinca Koprivnica, dječji zbor "Prijatelji malog Isusa" iz A trigove, udruženi dječji zborovi "Sv. Benedikt" pri župnoj crkvi sv. Benedikta i Gospe Žalosne u Kloštru Podravskom, "Sv. Cecilija" iz filijale Dinjevec i "Sv. Barbara" iz filijale Prugovec, dječji zbor "Marijina djeca" župe Uznesenja BDM iz Svete Marije, dječji župni zbor župe svete Jelene A enkovec, dječji zbor župe sv. Marko iz Selnice, te župni dječji zbor iz Kotoribe.

Druženje je nastavljenoj u obližnjoj novosagrađenoj osnovnoj školi u Kotoribi uz okrjepu te igre koje su bile pripremljene u školskoj sportskoj dvorani. Kroz igre animatorskog tipa koje su pripremili i vodili vjeroučitelji i animatori Donjomeđimurskog dekanata, predvođeni voditeljem županijskog stručnog vijeća vjeroučiteljom Silvijem Benčom, a na poticaj dobrog iskustva programa "Ljeto u župi" iz varaždinske župe svetih Fabijana i Sebastijana, mali su pjevači osjetili svu radost druženja. Svaka od igara imala je svoju evanđeosku poruku, pa su tako neki od naziva igara bili Sijač, Pastiri i ovce, Dragocjen biser, Poslani učenici... Kroz igre, najviše su bodova prikupili pjevači domaćeg kotoripskog zbora, no svoju su nagradu prepustili drugoplasiranima iz Svetog Ilije te i na taj način pokazali kako su prijateljstvo i radost iznad pobjede. Cilj je ovih igara, uz zabavu, bio i zainteresirati djecu da potraže, a odrasle da organiziraju slična druženja i igre u vlastitim župnim zajednicama.

U organizaciji Zlatne harfe 2010. posebno su se istaknule učiteljice kotoripske osnovne škole koje su kao volonterke ponijele najveći dio zaduženja.

Silvio Benč


 

Festival 

Igre za "Ljeto u župi"