Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Cecilija, Dobar pastir, Zlatna harfa 2010.

Povodom Svećeničke godine susrete zborova pomaknuli smo u blizinu Nedjelje molitve za duhovna zvanja.

Već znate da će Festival dobrog Pastira biti na 4. uskrsnu nedjelju (25. 4.) poslije podne, u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu. Pozvani su zborovi i vokalno-instrumentalne skupine mladih da nastupe s jednom pjesmom vezanom uz temu Svećeničke godine i duhovnih zvanja. Zajednička je pjesma "Žitna polja šušte nijema", prepjev jedne indijske pjesme koju je u Hrvatsku donio pokojni misionar o. Ante Gabrić.

Susret mješovitih zborova bit će vikend ranije - u nedjelju 18. travnja u katedrali, s početkom u 15.00 sati. Bude li trebalo dio susreta će biti i u subotu prije toga. Zajedničke pjesme su "O Kriste, vječni svećeniče" i "Zdravo, ružo Isusova" (s drugom kiticom "Daj nam dobrih svećenika"). Mješoviti zborovi - mlađi i stariji, s pratnjom ili bez - pozvani su da nastupe s jednom pjesmom vezanom uz svećenike - dakle, uz euharistiju, blagoslov, blizinu Božju, odnosno sve dobro vezano uz to zvanje.
Zlatna harfa će biti u Kotoribi, u subotu 15. svibnja s početkom u 9.00 sati. Dječji zborovi pjevaju po dvije stvari nadahnuti prijedlogom nacionalnog tima za Zlatnu harfu.

Osim Službe riječi na početku i nastupa zborova, djeca će sudjelovati u radionicama i igraonicama, kojima bismo htjeli promovirati projekt "Ljeto u župi" o kojem možete više pročitati u rubrici Djeca i mladi.

Prijave primamo do Uskrsa. U njoj napišite ime pjesme i ansambla, voditelja, popis instrumenata s kojima dolazite i koliko vas otprilike dolazi, te svoj mail i telefon za kontakt.