Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Marijini obroci 2013.

Marijini obroci 2013.

Velikodušni Varaždinci svojim su donacijama u proteklim godinama otvorili školsku kuhinju u OA  Hondji u zapadnoafričkoj državi Benin, gdje se danas svakodnevno hrani 607 djece, a taj broj, zahvaljujući upravo obrocima koje djeca dobivaju, raste iz dana u dan. Svi prikupljeni dobrovoljni prilozi na koncertu namijenjeni su za tople obroke djece u OA  Hondji.


I na ovogodišnjem koncertu u katedrali biskupskog i baroknog grada Varaždina posjetitelji su imali priliku čuti izvanredne glazbenike i umjetnike, uz iznimno kvalitetan program. Nastupili su dječji, mješoviti i djevojački zborovi Glazbene škole u Varaždinu te Pjevački zbor "Josip Vrhovski" iz Nedelišća uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra pod ravnanjem dirigenta mo. Anđelka Igreca. Također je predstavljen projekt Marijinih obroka, kao i njegovi rezultati i uspjesi koji pomažu u rješavanju gladi djece i mladih u svijetu.


Marijini obroci međunarodni su pokret za uspostavljanje projekata prehrane u školama u zajednicama u kojima siromaštvo i glad sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Riječ je o projektu koji pruža jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi se privuklo kronično siromašnu djecu da dolaze u školu gdje stječu potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.


Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane više od 700.000 djece u školama u 16 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba.


Jasminka Bakoš-Kocijan


Plakat

Snimke